Nieuws

Coronamaatregelen

LAATSTE NIEUWS OMTRENT MAATREGELEN COVID-19

Mei 2020, regels live-logopedische behandeling 

Na u 6 weken vrijwel uitsluitend telelogopedie te hebben aangeboden, zijn we blij dat we vanaf 11 mei weer live logopediebehandelingen mogen geven. Dit vindt plaats onder de nodige hygiënische voorwaarden en we proberen zoveel mogelijk de 1 ½ meter afstand tussen ons en onze cliënten in acht te nemen. Wanneer iedereen zich aan de regels houdt kunnen we veilig en prettig weer aan het werk. Natuurlijk hopen we dat we de maatregelen binnenkort kunnen versoepelen.

 

In een aantal gevallen blijven we nog doorgaan met logopedie via beeldbellen. We zullen in een overleg met u aangeven waar we in uw geval de voorkeur aan geven.

 

We vragen u rekening te houden met het volgende: 

Neem contact met ons op wanneer u of een huisgenoot Covid 19 heeft of heeft gehad. Ook wanneer u of uw gezinsleden klachten hebben als hoesten, neusverkoudheid, buikpijn is een live-behandeling niet mogelijk. Uiteraard geldt dit andersom ook voor ons: als wij Covid-achtige klachten hebben behandelen we niet in de praktijk.

 

Komt u alstublieft precies op tijd, liever niet te vroeg. Wilt u, wanneer de behandeling afgelopen is, ook snel het gebouw weer verlaten. Dan zijn er zo weinig mogelijk mensen tegelijk in de praktijk.

 

Kom als het kan alleen; wanneer het om een kind gaat mag er één ouder mee.

 

Gebruik de garderobe in de hal voor de jassen van u en uw kind. Reinig daarna de handen met de desinfectievloeistof die in de hal staat. Gooi de gebruikte stukken keukenrol direct weg. We vragen u hierna niet meer uw telefoon te gebruiken, zolang u in de praktijk bent.

 

Als u nog niet aan de beurt bent, neem dan plaats in de wachtkamer, met ruime afstand tussen u en eventuele ander wachtenden. Wanneer er 3 mensen in de wachtkamer zitten, wilt u dan gebruik maken van de tweede wachtruimte. Eet en drink a.u.b. niet in de praktijk.

 

Wij hebben het speelgoed onbereikbaar gemaakt in de wachtkamer. U kunt zelf een stukje speelgoed of een boekje voor uw kind meenemen.

 

Maak liever niet gebruik van het toilet, doe dit alleen als het echt nodig is. Laat kinderen thuis nog naar het toilet gaan. Gebruik alleen het bezoekers-toilet.

 

Om te voorkomen dat ingaande en uitgaande cliënten elkaar ontmoeten, behandelen wij nu 25 minuten i.p.v. 30. Wanneer u vragen heeft wilt u deze dan aan het begin van de behandeling stellen, zodat we de tijd hebben u te antwoorden. De laatste 5 minuten hebben wij nodig om materiaal en meubels schoon te maken. Bij behandelingen van een uur wordt er na 50 minuten afgerond.

In de behandelkamers hebben we plexiglas schermen tussen u en uw kind en ons. Dit vergt enige improvisatie in het werken met materiaal; graag uw hulp om dit zo goed mogelijk te laten verlopen.

 

Bij behandeling door middel van spel zullen we u vaker vragen zelf met uw kind te spelen; we bespreken dit vervolgens met u.

 

Annemarie, Eeuwkje, Trees

Menu